Exposities

Al sinds de opening van Stadstheater De Bond vormen exposities een belangrijk onderdeel van het aanbod. Op dit moment stellen Miriam Welberg en Anna Wendrich hun werken tentoon.

Miriam Welberg
Sinds 2015 heb ik met schilderen mijn passie gevonden. Ik ben begonnen met abstracte schilderwerken, maar ik maak ik ook regelmatig een uitstapje naar wat meer realistisch werk. Ik heb meerdere workshops gevolgd en daar veel geleerd. Ook nu nog ga ik regelmatig naar schilderles en nog steeds leer ik daar nieuwe technieken en foefjes.

In mijn schilderijen verwerk ik veel verschillende materialen, zoals structuurpasta’s, ribbelkarton, marmermeel voor craquelé effect, gipsverband, stoffen enz. Nadat ik een doek heb opgezet met verschillende materialen, gebruik ik acrylverf voor de kleuren. Alle doeken zijn voorzien van een vernislaag en zijn voorzien van een baklijst, passend bij de kleuren van het schilderij. Een aantal schilderijen zijn op 3D doek gemaakt en die kunnen zonder lijst worden opgehangen.

Als ik aan het schilderen ben, vergeet ik alles om me heen en kom ik helemaal bij mezelf, heerlijk!

Meer informatie www.artbymiriam.nl

Anna Wendrich
Toen mijn jongste dochter in 2005 ook naar de peuterspeelzaal ging, ben ik begonnen met boetseerlessen. Ik was toen 37 jaar. Het was een openbaring! Ik richtte thuis een atelier in en begon met het maken van kleurige keramieken objecten, vazen en dierenfiguren. Mijn voorkeur ging al gauw uit naar realistisch werk in de vorm van beelden. Onze drie dochters waren willige - en nietsvermoedende - modellen… Door hen geïnspireerd heb ik o.a. een puberserie beelden gemaakt. 

Het kost veel energie, concentratie en geduld om handjes, voetjes en gezichten te maken, zeker als het beeld ook nog op iemand moet lijken. Ik vind het fijn om dan wat ruwer werk tussendoor te doen, bv om een mooie bolvaas te maken en dan te experimenteren met verschillende glazuren. Of een gekke haan of kip te maken met opvallende kleuren. Ik kan iedereen aanraden om met klei te gaan werken. Van klei kun je bijna alles maken en als je aan het boetseren bent vergeet je alles om je heen. Ieder project is weer een uitdaging en je wordt er blij van!  

Meer informatie www.annawendrich.com

De expositie in Stadstheater De Bond is te bezichtigen vanaf 27 maart 2024 t/m 21 mei 2024. Bezoektijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00-16.00 uur of tijdens een van de films of voorstellingen.