Robert-Jan Stips & Bertus Borgers Twee rocklegendes op één avond

Delen:

Twee poplegendes delen het podium Robert Jan Stips en Bertus Borgers spelen allebei een deel uit hun soloprogramma’s: RJSolo en De Blues kleeft aan mij. Een unieke avond met muziek en verhalen. 

Robert Jan Stips
Het spoor dat Robert Jan Stips inmiddels door het Nederlandse muzieklandschap trekt, is werkelijk vrij ongekend. Een constante lijn van oorspronkelijke muziekkwaliteit, via bekende namen als Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren 70 tot en met nu. Dit seizoen komt Robert Jan ook weer naar het theater en doet een greep uit zijn meer dan 300 liedjes, speelt en zingt ze in verrassende versies op het instrument waar de meeste ook op ‘geboren’ zijn: puur aan de piano. Onverwachte covers, nieuw werk, cross-overs met klassiek en hij vertelt daarbij veel anekdotes en verhalen.

Bertus Borgers
Bertus Borgers speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En zowel in zijn muziek als in deze verhalen is de Blues nooit ver weg, want ontworteling en vervreemding bleven hem onderweg gezelschap houden. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar het dagelijkse vallen en opstaan waar ook rockmuzikanten mee moeten leven.
 

Delen: