TG De Jonge Honden Spaghettirellen

Delen:

Tijdens de hete zomer van 1961 ontstaat gedoe in de vriendengroep van Yvonne, Willem, Herman en Anna. Het lijkt iets met de komst van de Italianen te maken te hebben. Want Yvonne droomt ervan om op een dag haar saaie Twentse leventje achter zich te laten, en brengt veel zomeravonden door met Stefano die in de textielfabriek werkt. Maar Willem pikt dat niet, want Yvonne was toch zijn vriendinnetje? En waarom brengt Anna’s verkering Herman ineens zoveel tijd door met de Italiaanse Dante? In heel Twente ontstaan spanningen tussen Tukkers en Italianen. Als dit in de nazomer tot grote gevechten leidt, die landelijk nieuws worden, bereikt de spanning in de vriendengroep een hoogtepunt. Als de rookwolken en brommerdampen enigszins zijn weggetrokken, lijkt als een paal boven water te staan: na de zomer 1961 zal in de vriendengroep niks meer hetzelfde zijn.

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet vertellen.

Spaghettirellen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Gemeente Almelo, Gemeente Enschede, Gemeente Oldenzaal, Kickstart Cultuurfonds, Lerak Foundation, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Stichting de Houtmaat, Stichting Stimuleringsfonds Bornse Evenementen, Het Boeskoolfonds, Hervormd Weeshuis Zwolle, Lira Fonds en Textiel Festival Twente. Met dank ook aan de sponsoren: Stadslab Almelo, John Velthuis, Schagen Groep en Stichting Cortegaerdt.

Praktische informatie:

  • Testen voor toegang  / een coronatoegangsbewijs is niet nodig. U en uw gezelschap worden geplaceerd op 1,5 meter afstand van de andere bezoekers.
  • Het terrein waar de voorstelling speelt gaat om 20.15 uur open. U krijgt van onze medewerkers een plekje toegewezen. Kom dus niet te vroeg naar het terrein!
  • De voorstelling wordt gespeeld in de openlucht. Het is daarom verstandig om te zorgen voor voldoende warme kleding. Denkt u ook aan regenkleding? Paraplu's zijn niet toegestaan tijdens de voorstelling. Bij regenachtig weer delen we poncho’s uit.
  • De voorstelling start direct met een bordje vegetarische spaghetti en duurt tot duurt tot ca. 22.15 uur. Er is geen bar aanwezig op het terrein.
  • De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  • Spaghettirellen is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Er is geen ringleiding aanwezig voor doven en slechthorenden. Tekst en muziek worden versterkt.
Delen: