Maartje en Kine SNEEUWBEESTEN

Delen:

SNEEUWBEESTEN is een wervelend midwinterfeest. Het hypermuzikale cabaretduo Maartje & Kine neemt het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten. Overal en nergens strijken ze neer om u te laten horen en zien hoe men daar het feest van het Licht viert. Dit belooft een rijke avond te worden vol poëzie, kolder, kerstklassiekers én magische sages. Bovendien zijn er gastoptredens van bekende en onbekende Nederlanders. En alsof dit nog niet genoeg is, zal in elke stad het lokale zangkoor het duo vergezellen.

In Oldenzaal delen Maartje & Kine het podium met Encore. Dit Oldenzaalse koor bestaat al ruim 55 jaar en heeft een flink aantal theaterproducties en gevarieerde optredens op de planken gebracht in Oldenzaal en omstreken. Momenteel bestaat het gemengde koor uit 38 leden in de leeftijd van 50 jaar en ouder. Zij staan onder leiding van dirigent Richard von den Benken.

Kortom: SNEEUWBEESTEN is een flonkerende voorstelling voor de donkere dagen. Maartje & Kine houden evenveel van Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.  

U kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire “Maartje & Kine Buigen Niet” - over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje & Kine zijn fameus voor hun “Miniconcerten voor Alleenstaanden” en hun optredens bij Khalid & Sophie, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop. 

SNEEUWBEESTEN is een voorstelling voor volwassenen maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Delen: