Toneelvereniging de Rommelpot Proonk of Pröttel

Delen:

Het bestaan van het zeven generatie boerenbedrijf van de familie Takkenkaamp staat op het spel mede door het gebrek aan opvolging en regelgeving. De oudste conservatieve zoon Hendrikus heeft zijn overleden vader Jacob op het sterfbed beloofd voor Moeder en de boerderij te zorgen. De middelste zoon Harrie wil de boerderij nu verkopen. De jongste zoon Hubertus is op de biotoer om de boerderij toekomstbestendig te maken. Moeder Takkenkaamp is van de harde hand en al langer slechthorend. Buurvrouw Marie staat er alleen voor met haar 2 kinderen en heeft een zwak voor Huub die dit helaas niet in de gaten heeft. 

Als op een avond de bekende presentatrice Nelleke op de Tocht van het tv programma Proonk of Prullaria met haar manager Marita een auto-ongeluk krijgt worden ze door de broers gered en behandeld op de boerderij. Deze gebeurtenis zorgt voor een zeer verassende omwenteling. Nelleke ziet een unieke kans voor haar comeback op de TV als ze ter plekke een zeer waardevol en interessant cultureel voorwerp ontdekt waarvan de bewoners geen enkel vermoeden hebben. 

Om haar doel te bereiken bewerkt de sluwe Nelleke de naar liefde hunkerende argeloze broers die nog nooit wat met een vrouw hebben gehad. Vreemd is echter dat steeds rond de sterfdag van Jacob onnatuurlijke mysterieuze zaken op de boerderij plaats vinden. Met de hulp van de buurvrouw, Hannes de nieuwsgierige postbode en haar slimme kinderen krijgt dit verhaal een verassende ontknoping. 

Een plattelandskomedie vol met Twentse humor. Kortom een avond lachen en genieten met de bekende toneelvereniging de Rommelpot oet Losser.

Regisseur: Karel Kunne
Schrijvers: Gerard en Marijke Beuvink

Delen: