Oldenzaalse Midzomernacht Poëzie- en muziekevenement

Delen:

De Oldenzaalse Midzomernacht, het tweejaarlijkse poëzie- en muziekevenement, wordt dit jaar gehouden op donderdagavond 21 juni. Op de langste dag van het jaar heeft Oldenzaal in het Kalheupinkpark een Engelse tuin vol poëzie, muziek en cabaret. De organisatie van het tweejaarlijkse festival is in handen van de Geldermanstichting, Stadstheater De Bond, Impuls, Boekwinkel Broekhuis, Kaliber Kunstenschool en de Bibliotheek. De presentatie wordt verzorgd door Regina Nieuwmeijer.

Iedereen is welkom vanaf 19.45 uur, voor een muzikale ontvangst zorgen John Kluijtmans en Ton Ouwehand. De start is om 20.15 uur. Op het programma staan onder andere de talentenklas van Kaliber Kunstenschool en de finalisten van het poëzie- en rapproject van het Twents Carmelcollege (dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van De Geldermanstichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds).

Er zijn optredens van Jolien Leussink, Nolet Bult, de Syrische dichter Joseph Gawrieh, sopraan Elisa Maayehim, mezzosopraan Sarah Konig en vele anderen. Tijdens deze editie zal er extra aandacht zijn voor de gedichten van Willem Wilmink, voorgedragen door een drietal prominente Oldenzalers en voor het thema ‘Hoop doet leven’. Stadsdichter Dennis Kamst neemt tijdens de Oldenzaalse Midzomernacht afscheid. Ook wordt die avond bekend gemaakt wie hem op gaat volgen.

De entree tot het festival is gratis. Bezoekers mogen zelf een stoel of kleed meenemen om op te zitten. Ook is het toegestaan om zelf eten en/of drinken mee te nemen. Actuele informatie is altijd te lezen op www.facebook.com/deoldenzaalsemidzomernacht

Delen: