Fokko Mijn hond is dood

Delen:

Fokko Mellema schreef zijn eerste liedje in groep 7, over een dode hond. En nu, 25 jaar later, is ‘ie daadwerkelijk af.Tijd dus voor een theatervoorstelling, waarin er veel is om te lachen. Maar niet té! Want zijn hond is dood. 
 
In ‘Mijn Hond Is Dood’ maakt Fokko de balans op na bijna drie decennia liedjes schrijven over dingen die in meer of minder mate gebeurd hadden kunnen zijn. Nieuwe liedjes met titels zoals ‘Papa en Mama Hadden Een Keer Seks En Daar Was Jij’, maar ook oud werk in een nieuw jasje. Daarbij wordt Fokko bijgestaan door vier veelzijdige muzikanten, die als hobby aan instrumentwissels doen. Verwacht zowel akoestische punk als een ballade met viool en blaasorgel. En verhalen achter liedjes zoals bijvoorbeeld Heleen, of Sanne, of nog zo’n meisjesnaam.. Michiel Veenstra van KINK is fan; vele liedjes van Fokko werden jingles van zijn ochtendshow. 
 
De clip van de single ‘Mijn hond is dood’ is de eerste clip in Nederland die door AI is gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=VcAU57HJ5iw 

Delen: