Bach Twente Matthäus Passion 2023

Delen:

De Matthäus Passion van Bach raakt ontroert vanaf de eerste noten tot de laatste klank. Zeker wanneer je BachTwente, Phion, Consensus Vocalis, het Stadsjongenskoor Oldenzaal, internationale solisten en dirigent Reinhard Goebel de uitvoering laat verzorgen. Dat klinkt als perfectie tot in de kleinste finesses. Daarmee doen de uitvoerenden recht aan de lange traditie van dit indrukwekkende passieverhaal.

Passie aller passies

De uitvoering van Bachs Matthäus-Passion heeft in Overijssel een rijke geschiedenis van al meer dan een eeuw. Jaren waarin deze overweldigende verklanking die Bach maakte van het passieverhaal talloze bezoekers heeft geraakt en ontroerd. Al meteen bij de eerste noten van het openingskoor ‘Kommt ihr Töchter’, laat je je meevoeren in het verhaal van het lijden en sterven van Christus, dat Bach in scherpe lijnen neerzet en waarmee hij je vasthoudt tot het allerlaatste ‘sanfte Ruh’ van het slotkoor geklonken heeft.

Phion zet de lange traditie van deze passie aller passies in nauwe samenwerking met Stichting BachTwente voort met een uitvoering op artistiek hoog niveau.

Reinhard Goebel

Een perfecte uitvoering van dit overbekende maar gecompliceerde werk vereist een echte specialist als dirigent. En dat is Reinhard Goebel zonder twijfel. Als oprichter en leider van het legendarische ensemble Musica Antiqua Köln heeft hij grote bekendheid gekregen in de wereld van de authentieke uitvoeringspraktijk. Met zijn talloze uitvoeringen en opnames van de Matthäus-Passion kent hij elke aria, recitatief en koor tot in de kleinste finesses. Hij wordt terzijde gestaan door het koor van Consensus Vocalis, het Stadsjongenskoor Oldenzaal  en een uitgelezen ensemble van vocale solisten met grote ervaring in de barokmuziek. Al met al een Matthäus-Passion om naar uit te kijken. 

Medewerkenden

BachTwente - organisator/producent
Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel
Reinhard Goebel - dirigent
Consensus Vocalis - koor
Johannette Zomer - sopraan
Cécile van de Sant - mezzosopraan
Falco van Loon- tenor
Mark Omvlee - tenor
Maarten Koningsberger – bas aria´s
Stadsjongenskoor Oldenzaal - koor
Raoul Steffani - Jezus

Delen: