BachTwente Matthäus Passion 2022

Delen:

Na een onderbreking van twee jaren weer de prachtige Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Plechelmusbasiliek!

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2000 jaar oud is, is de boodschap nog steeds actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van Jezus’ laatste dagen. Hij wordt verraden, berecht, gekruisigd en begraven.

Niemand minder dan de internationaal vermaarde Bach-specialist Jos van Veldhoven dirigeert de komende uitvoering van Bachs meesterwerk.

Van Veldhoven was van 1983 tot 2018 artistiek leider en dirigent van de Nederlandse Bachvereniging. In die functie dirigeerde hij talloze malen de ‘nationale’ Matthäus-uitvoeringen in Naarden.

De internationale solisten werden in nauw overleg met van Veldhoven geselecteerd. Die solisten zijn Andreas Post als Evangelist, Olivier Cesarini als Christus, Sopraan Griet de Geyter, Alt Jonathan Mayenschein, Tenor David de Winter en Bas Matthias Helm. 

De muzikale begeleiding is, zoals vanouds, in handen van het Phion, Orkest voor Gelderland en Overijssel, het befaamde koor Consensus Vocalis en het “eigen” Stadsjongenskoor Oldenzaal.

Delen: