Igone de Jongh Masterclass

Delen:

Igone de Jongh, dé prima ballerina van Nederland, kende een glansrijke carrière bij o.a. Het Nationaal Ballet, waarin ze opkwam als élève, vele hoofdrollen danste en uitgroeide tot de onvolprezen muze van Hans van Maanen. De afgelopen twee jaar creëerde ze drie grote eigen voorstellingen en was ze artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company. Het leven van Igone staat al sinds haar kindertijd in het leven van ballet. Na een carrière van meer dan 35 jaar reageert ze met deze masterclass op de vraag om haar persoonlijke ervaringen en kennis met het publiek te delen.

“Ik heb zelf al heel vroeg ervaren hoe het is om op het hoogste niveau te moeten presteren. Die topsportmentaliteit heeft me veel gebracht, maar zeker na mijn tijd als artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company ben ik ervan overtuigd dat ik veel te geven en toe te voegen heb aan de methodieken voor de huidige generatie dansers.” - Igone de Jongh

In Masterclass zal ze live twee pupillen coachen bij het aanleren van groot klassiek werk, waarna de pupillen dit stuk opvoeren, begeleid door live piano. Aan de hand van videofragmenten, quotes en een interview leren we Igone in deze masterclass als mens, danser en coach beter kennen. Masterclass belooft een avond te worden vol liefde voor de dans, de danspraktijk en het persoonlijke verhaal. Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina.

Master: Igone de Jongh
Moderator: Shula Tas
Pianist: Olga Khoziainova
Dansers: Dima Boroday en Vladislava Kovalenko
Regie: Jan Kooyman

Delen: