Izaline Calister Latin Diva

Delen:

Het woord diva komt uit het Italiaans, en duidt een vrouwelijke godheid aan. Izaline Calister wil wel eens weten hoe je een Latin Diva wordt. Er is meer voor nodig dan een gouden keeltje en onuitstaanbaar gedrag. Ze pakt het goed aan en zoekt antwoorden bij de Latijns-Amerikaanse diva's die haar voor gingen. De vrouwen die in hun eigen taal, hun eigen muziek zongen en die toch kans hebben gezien om een miljoenenpubliek over de hele wereld aan zich te binden. Mercedes Sosa, Astrud Gilberto, Gloria Estefan en Omara Portuondo van de Buena Vista Social Club moeten Calister de leer- en aanknopingspunten opleveren die ze nodig heeft om divastatus te bereiken. Gracias a la Vida, The girl from Ipanema en Dos Gardenias bevatten de felbegeerde sleutel tot succes.

Calister heeft de liedjes van deze door haar zo bewonderde zangeressen goed bestudeerd. Wat moet zij doen om met haar eigen muziek zo’n grote schare groupies op te bouwen? Zijn het de teksten? Is het de stem? Moet ze nou toch maar eens aan de danspasjes? Kan ze nog wel in Groningen blijven wonen? Of draait het uiteindelijk alleen maar om uiterlijk? Bij het schrijven van de liedjes voor haar nieuwste cd Rayo di Lus – Lichtstraal heeft Calister al haar bevindingen meegenomen. Nu het album klaar is, voelt Calister zich klaar voor een volgende stap: Latin Diva zijn. Deze zangeres is er namelijk van overtuigd dat haar liedjes naadloos aansluiten bij de wereldhits van haar collega-diva’s.

Delen:
Het swingt van begin tot eind…Calister is op haar best als ‘onze’ Curaçaos-Groningse diva met haar mix van Antilliaanse ritmes, wat pop en jazz, een beetje Estefan, een snufje Gilberto et cetera… Dagblad van het Noorden