King's Men King Lear op Herinckhave

Delen:

King’s Men ist wieder da! In 2020 stond het Nederlands-Duitse gezelschap al eens op de Havezathe met een goed ontvangen MACBETH. In de jaren daarna bouwde het een goede reputatie op aan weerszijden van de landsgrens en speelde onder andere op Huis Almelo, Bellinckhof, Twickel, Singraven en Schloss Bentheim. „Shakespeare at his best!“

En nu opent het verscholen gelegen landgoed nabij Fleringen voor de tweede maal haar poorten. Dit keer bespeelt het grensnegerend gezelschap de historische binnenplaats met de voorstelling KING LEAR. Een krachtig drama, met humor en lichtheid naar het heden vertaald in een mix van Nederlands, Deutsch, English en ’n luk Twents. Dat laatste komt vooral van de BT-er Laurens ten Den, die het landgoed goed kent door struintochten met zijn zwager, een noaber van Herinckhave.

Op zijn oude dag wil koning Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Als Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort.
Het is raadzaam tijdig te reserveren, door de intieme setting zijn er per voorstelling slechts honderd plaatsen beschikbaar. U zit buiten aan bistrotafeltjes, beschut tegen regen of zon. Tijdens de voorstelling kunt u genieten van een hapje en een drankje.

“De King’s Men weten met minimale middelen een grote dramatische betekenis te scheppen. Zij brengen theater zoals het eens bedoeld was, als een rondreizend ensemble dat her en der zijn tenten opslaat, een podium suggereert met slechts enkele decorstukken en kijk, dit is theater.” Kester Freriks, Theaterkrant 2023

“Meet & Feel”
Door de meertaligheid zijn de voorstellingen van King’s Men ook zeer toegankelijk voor theaterliefhebbers met een visuele beperking. Een half uur voor aanvang is er een rondleiding over het speelvlak mogelijk, waarbij de acteurs vertellen en laten voelen wat er in het stuk gebeurt. Aanmelden is niet nodig; meldt u zich bij de kassa en dan gaat de rest vanzelf.

Arrangement beschikbaar bestaande uit borrelplankje en 2 drankjes naar keuze.

De voorstellingen vinden plaats op 19 en 20 juni, 19.30 uur.
Duur: ruim 2,5 uur inclusief pauze
Toegang publiek: 45 minuten voor aanvang.
Info: www.kingsmen-openair.com

Delen: