Marjolijn van Kooten Hoe vind je het zelf gaan?

Delen:

Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan. Bijvoorbeeld: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? Hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit? Eén ding móet: humor. Het liefst een beetje zwarte. Samen met mooie liedjes. 
 

Marjolijn leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van psychiater Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. Nu wil ze andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is en het taboe op angst doorbreken. Na groot succes van de voorstellingen ‘Geen paniek’ (met psychiater Bram Bakker, bezettingsgraad 82%), ‘Ik zie de bui al hangen’ en ‘Ongestoord’ komt ze nu met ‘Hoe vind je het zelf gaan?’ wederom boordevol zwarte humor. 

Delen:
Marjolijn van Kooten installeert diverse lagen. Confronterende therapeutische kwesties als: wanneer doe jij je masker af, wie ben je dankbaar, welke versie van jezelf ben je? Trouwens, hoe staat het met de medicatie en de herhaalrecepten? Daarnaast neemt ze komische afslagen naar haar volkstuin, typeert een buurvrouw en sluipt naar de actualiteit met een hilarisch verhaal over de rij telefonisch wachtenden bij bedrijven en instanties. Vocaal is ze niet heel geweldig, maar irritatie weet ze uit te sluiten. Het maakt niet uit, op weg naar de uitbundige finale. Ze trekt geen slingers van het plafond, maar garandeert een vorstelijk waarheidsgehalte op grond van het allerminst versleten motto Geloof, hoop en liefde. Een heerlijk theatermens. Dagblad van het noorden