Phion en Nederlandse Reisopera Hans en Grietje (4+)

Delen:

Hans en Grietje wonen in de grote stad. Hun ouders hebben een kauwgomballenfabriek. Op een dag besluiten Hans en Grietje van huis weg te lopen, nadat ze van hun ouders hebben gehoord dat ook kauwgomballen moeten maken en verkopen op schoolpleinen!

GRIETJE "En nu zeggen ze [hun ouders]: “jullie moeten ook werken”
HANS “Jullie moeten zelf je broek ophouden”
GRIETJE “Jullie hangen aan de subsidieslurf”
HANS “Wat is dat?”
GRIETJE “Geen idee maar het klinkt heel vies"

Ze komen na de nodige omzwervingen terecht in het bos, dat ze alleen kennen van tv. Dan zien ze in het bos een huisje, gemaakt van snoep. De Heks die in het huisje woont, blijkt flink met haar tijd meegegaan te zijn. Probeerde de heks uit het oorspronkelijke sprookje de kleine Hans flink vet te mesten, om hem vervolgens op te kunnen eten, in deze voorstelling moeten de kinderen juist op dieet!

Voor kinderen (4+) én hun (groot)ouders brengen we een vrolijke en eigentijdse bewerking van het bekende sprookje van Hans en Grietje. Vijf houtblazers van Phion (voorheen Orkest van het Oosten) begeleiden acteurs Hans (Whitney Sawyer) en Grietje (Brechtje Kat) bij hun avonturen met een wel hele bijzondere heks! 

Het sprookje van Hans en Grietje is bij iedereen bekend. Tekstschrijver Jibbe Willems herschreef de tekst van het sprookje en gaf er een eigentijds draai aan.

Delen: