Gerard Alderliefste & Friends Une belle histoire

Delen:

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000. 

Gerard komt nu met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen naar het theater, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van onder meer de accordeon en de viool, wordt het publiek meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied ‘Une belle histoire’ is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt. Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken evenals de songs van Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour en Gérard Lenorman.

Delen: