Groninger Studenten Cabaret Festival Finalistentour

Delen:

De finalistentour van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan! Na een intensief traject waarin de studenten begeleid en gecoacht worden door ervaren mensen uit het vak, gaan de drie talenten die in het najaar van 2021 de finale haalden, een tour maken langs theaters in het hele land. 

Na twee spannende halve finales werden drie finalisten uitgekozen: Boban Benjamin Braspenning, Bas van de Ven en Julia Straten! Op vrijdag 12 november vond de finale plaats in de mooie Stadsschouwburg van Groningen. Boban Benjamin Braspenning ging met twee prijzen naar huis! Met zijn programma ”…” wist hij zowel het publiek als de jury te overtuigen van zijn talent. Hiermee won hij de Juryprijs en de Publieksprijs. David Heijmans heeft in de halve finale de Jury weten te overtuigen van zijn talent en ontving op vrijdag de Persoonlijkheidsprijs!

Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Veel grote cabaretnamen hebben in hun studententijd deelgenomen aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Onder meer Jochem Myjer en Theo Maassen behaalden de winst tijdens de finale van het Festival.

 

Delen: