Raïces Cubanas 25 jaar Jubileumshow

Delen:

Al 25 jaar laat deze band met zijn aanstekelijke muziek het theaterpubliek genieten van het beste dat Cuba te bieden heeft. Muziekstijlen zoals de salsa, son, bolero, tumbao, guaracha en latin-jazz passeren de revue, maar de band weet ieder seizoen ook te verrassen met nieuw repertoire.  

De groep Raïces Cubanas, dat ‘Roots of Cuba’ betekent, werd 25 jaar geleden op een markt ontdekt. De net aan het aan het conservatorium afgestuurde bandleden vormden een zogenoemde Charanga band: Een straatloop orkest dat populaire en feestelijke muziek maakt.  

De combinatie van zang, gitaar, (later) piano, conga’s, contrabas en diverse percussie-instrumenten zijn zeer aanstekelijk en al snel werd Raïces Cubanas bestempeld als een van de beste vertolkers van de puur traditionele Cubaanse muziek.  

De band, o.l.v. Raúl Rafael Fernandez Torres, staat nog steeds garant voor een muzikaal feestje met geweldige dansbare muziek vol passie en emotie en ook na de voorstelling gaat het feest nog even door in de theaterfoyer, met een korte akoestische set van Raïces Cubanas.

Delen: