Frédérique Sluyterman van Loo & Erik Brey Viva la Diva!

Delen:

Ze zong in een uitverkocht Carnegie Hall, kreeg lovende kritieken en tijdens haar soirees was het publiek laaiend enthousiast… Ze zong alleen hemeltergend vals!
Het waargebeurde verhaal over de gefortuneerde operazangeres Florence Foster Jenkins, die zelf geen idee had dat ze niet zuiver kon zingen, komt naar Nederland verpakt in de (a)muzikale komedie Viva la Diva!

Frédérique Sluyterman van Loo kruipt in de rol van Florence Foster Jenkins en Erik Brey in die van zowel haar pianist Cosmé McMoon als haar echtgenoot St. Clair. Het zijn de meest aangewezen performers om deze voorstelling te spelen, want ‘bewust vals zingen' is helemaal niet zo eenvoudig. En als Frédérique zich verveelt tijdens lange auto-ritten en opzettelijk vals gaat zingen, kan ze dat pijnlijk goed! Iedereen hoort het, behalve Florence zelf. Haar oprecht bedoelde kunst is entertainment en haar omgeving laat haar in de waan dat ze prachtig zingt. Het blijkt dat haar man, die ook haar manager is, goede recensies koopt en mensen vaak betaalt om bij haar concerten uitzinnig te applaudisseren.

Viva la Diva! is een door Chris Ballance geschreven voorstelling, waarmee groot succes werd geoogst op het Edinburgh Festival Fringe (2001) en daarna de kluis in ging. Tot nu! Maar liefst in 30 Nederlandse theaters zal er live (vals) worden gezongen en op piano begeleid; De oren van het publiek zullen worden gepijnigd, de lachspieren worden aangespannen, maar hun harten zullen ook worden verwarmd.

Delen: