Fratsen SPOOKT

Delen:

Soms heb je van die gasten die uit pure meligheid een belachelijke bandnaam verzinnen waar ze een kwarteeuw later nog aan vast zitten. Het overkwam André Manuel, Roeland Drost, Adri Karsenberg en Frits Rietman. Ma wat dooj d’r an… De uit de as herrezen band Fratsen rockt, schuurt en groovet en speelt een niet te missen aanstekelijke mix van oud en nieuw eigen werk. Zanger, gitarist tekstschrijver André Manuel schrijft messcherpe, humoristische en strijdbare teksten. 

De band uit Diepenheim begon eind jaren 80 als hippiepunk bandje, was wereldberoemd in Twente maar brak ook landelijk door en verwierf een ferme cultstatus. Begin 1996 hief de groep zich op en ging Manuel, twee maal tot beste tekstschrijver van Nederland gekroond, verder met de band Krang. Nummers als Kraaien (Krang), Dikkop (gepromoveerd tot anti Wilders lied) de ballade Drinkebroer werden op het internet een hit. Eind 2009 stond Fratsen na een break van veertien jaar voor het eerst weer op een podium. Pas in 2014 brachten de heren hun lovend ontvangen comebackplaat Caspar uit en volgde er een succesvolle tour. Caspar liet een volwassen band horen die, nog steeds sterk leunend op de messcherpe teksten van woordtovenaar Manuel, zocht naar nieuwe wegen in het door conventies platgeslagen popgeluid anno nu. Experiment werd niet geschuwd en de sfeer was gruizig en bij vlagen cynisch. Op het negende album SPOOKT uit 2017 is de toon iets lichter en is er meer ruimte voor elektronica en gastmusici.

www.fratsen.info

Let op! Bij dit concert zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Voor staanplaatsen: kies bij plaats keuze voor 'best beschikbare plaats(en) en vervolgens bij toegangsprijzen voor ‘geen rang (volloop)’. Voor zitplaatsen: kies bij plaats keuze voor ‘kies uw plaatsen’ en selecteer een stoel of kies voor ‘best beschikbare plaats(en)’ en vervolgens bij toegangsprijzen voor 1e rang plaats (geplaceerd)'.

Delen: