Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops Passie-project: Ecce Homo

Delen:

Op zondag 7 en 14 april vindt er een unieke uitvoering plaats, in respectievelijk de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal en de Simon & Judaskerk in Ootmarsum, door Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops. Zij presenteren dan namelijk met medewerking van organist Henk Linker een eigentijdse versie van het lijden en de kruisdood van Jezus Christus.

Ecce Homo,“de” nieuwste compositie van Geert Christenhusz op tekst van Gerrit Bleumink, wordt verklankt in een stemmig lichtdecor van verlichte bogen en gewelven en gelardeerd met geschilderde kruiswegstaties van Willem Hesseling. Deze worden in prachtig, door Sjaak Christenhusz bewerkte, beeldimpressies geprojecteerd op een groot scherm.

De beelden van de kruiswegstaties vormen met de eigentijdse orgel-tussenspelen voor verrassende overgangen naar de koorgedeelten waarin het lijden en de dood van Christus worden bezongen. Het werk van Willem Hesseling is speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar gesteld door de Stichting Kunst & Religie Gouda.

De titel van het werk slaat op de woorden die volgens het lijdensverhaal door de Romeinse landvoogd Pilatus werden gesproken toen Jezus Christus, getooid met doornenkroon en spotmantel, ter veroordeling aan hem werd voorgeleid. In deze muzikale en beeldende versie van het aloude lijdensverhaal komen tekst, muziek en beeld perfect bij elkaar! Ecce Homo: Zie, de mens!

De uitvoeringen vinden plaats op:
•    zondag 7 april in de Plechelmus basiliek te Oldenzaal (première), aanvang 16.00 uur en 
•    zondag 14 april in de Simon en Judaskerk in Ootmarsum, aanvang 20.00 uur.

Kaartverkoop voor 7 april via deze website of bij de theaterkassa. Voor aanvang van het concert zijn er ook kaarten bij de kerk te koop. 
Voor 14 april via VVV Ootmarsum (Markt 9), 0541 29 12 14 of per mail info@vvvootmarsum.nl.

Ecce Homo is een productie van Muziek Theaterbureau Mélange en de productieleiding wordt verzorgd door Annet Meijerink-Nijhuis.
www.melange.nu

Delen: